Mini quiches til forårs brunch Mar07

Mini quiches til forårs brunch...

Jeg har altid haft en lille drøm om, at udgive min egen kogebog. Jeg ved det ikke er helt billigt med arbejdsomkostningerne osv. Tænkte at jeg ville låne pengene vilket aer superhurtig og nem, nye kunder kan låne op til 3000 kr. og mere tror jeg heller ikke at jeg behøver. Så det ville faktisk være en super løsning for mig! Men indtil videre får i dem altså her på bloggen, en lækker forårs opskrift på mini quiches til familie eller venner! Til dejen: 250g. mel 125g. smør 1 æg 1 knivspids salt Til fyldet: 1 tomat hakket i tern uden kerner 150g. ærter 4 æg 3 fint hakkede forårsløg 1 bundt purløg 200g. revet cheddar ost 200 ml. fløde 48% fedt Salt og peber efter behov Til dejen: Rør mel og salt i en skål. Smuldre smørret i skålen og bland indtil mixturen ligner brødkrummer. Bland æggende i skålen og ælt massen til en dej. Tilsæt ekstra vand eller mel, alt efter om dejen er for tør eller våd. Ælt dejen til en bold, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Varm ovnen ved 180 grader varmluft. Smør quiche formene med smeltet smør eller olie, og fordel dejen i 4 lige store dele. Rul delene flade med en kagerulle på et melet bord, indtil de er større end selve diameteren på formene. Rul forsigtigt dejen rundt om kagerullen og placér den stille ned i den smurte form. Tryk dejen på plads i formen, og gør det samme med de resterende stykker dej. Prik formens bund med en gaffel og bag i 10 min ved 160 grader varmluft indtil de er gyldne. Til fyldet: Bland tomater, forårsløg, ærter og purløg og put 1 spsk. af blandingen i de bagte quiche forme. Pisk...

Maden gider ik’ det pis! Feb16

Maden gider ik’ det pis!...

Det er svært at se hvordan vi mennesker skal finde et fælles sprog, når verden desværre er så fyldt med alt for meget krig og had. Jeg kender kun én ting i denne verden, alle lader til at have præcis den samme holdning omkring. Det er mad. Lige gyldig religion, etnicitet eller kultur samles vi alle omkring vores mad, der fungere som en igangsætter for vores mest dyrebare øjeblikke. Maden samler os på trods af vores forskeligheder, den bringer latter og glæde ind i vores spiseborde og vores liv. Udover at mad er en knude der binder os sammen, er det også den eneste ting jeg kender som giver os modet til at prøve grænse af. Vi er alle lige begejstrede for konstant at overraske vores smagsløg, og i dag virker selv en kebabshop på Nørrebro pæredansk. Jeg elsker måden, folk mangfoldigt tager imod ny mad på! Hvis du tænker tilbage til dine aller bedste mad oplevelser, vil jeg vædde med at det indgik mad fra Vietnam, Italien, Indien, Saudi Arabien. Jeg kunne blive ved! Mad bringer ingen fordomme eller forhastede konklusioner med sig. Selve problemstillingen er meget interessant, for den foodie der bor i mig. Hvordan kan det være, at vi som mennesker kan skændes og ligefrem bekrige hinanden, om nogle af de dummeste ting. Men med mad som indgår i vores liv hver dag, har der ikke været ét eneste kontrovers? Det er svært at give et konkret svar, det er jo trods alt et lidt svært spørgsmål. Men hvis i spørger mig, er svaret meget enkelt. Fordi alle deler den tro på, at mad ikke er skabt for at skille folk ad, men for at samle dem. Det kan diskuteres, om dette er det korrekte svar eller ej. Men jeg må...

Madens oprindelse Jan04

Madens oprindelse

Mad er noget vi altid har haft på denne jord, inden noget andet kom til. Det jeg husker aller først om maden oprindelse, er selvfølgelig historien om Adam og Eva og det forbudte æble fra Edens have. Fra et kulinarisk perspektiv er denne historie, et af de første tegn på den nydelse og glæde vi finder i mad i dag. Det er også her, maden første gang bliver brugt som en snack og ikke et måltid eller en ernæringskilde. Selv i oldtiden er det set hos grækerne, og deres vindruer de bliver fodret med af deres tjenere. Hvis vi til gengæld prøver at gå helt tilbage til stenalderen, kan vi se hvordan vores forfædre brugte hvad de havde til at overleve. Dengang så man mere på mad som et overlevelsesmiddel og ikke ligefrem en kulinarisk oplevelse. Men mad inspirerer, om det er simpelt eller avanceret. Vores forfædres spisevaner er et rigtig godt eksempel. Deres ernæringskilde er i dag blevet en stor inspiration blandt kendte kokke, som danske Thomas Rode, og har ligefrem dannet en hel kultur, vi i dag kender som Paleo mad. Dog er det sikkert at sige, at vi heldigvis er smule mere privilegerede end vores forfædre. Vores mad i dag skal have en ligeså stor nydelsesfaktor som ernæringsfaktor. Vi er ikke længere tilfredse med bare at kunne overleve, det skal sgu også smage godt! I madens lange levetid er der derfor blevet opfundet alle mulige forskellige gastronomiske overraskelser. I dag er der ikke kun morgenmad, frokost og aftensmad, du kan få brunch, dessert, snacks etc. Der er gået sport i at lave god mad! Hvis du tænder for dit TV i dag, kan du finde programmer som Hells Kitchen, Masterchef, Kagekampen osv. Fastfood kæderne får større og større underskud i deres...