Sandwich med kylling bacon er slet ikke dumme Feb07

Sandwich med kylling bacon er slet ikke dumme...

Jeg er et rigtigt madøre og elsker det meste mad. Mad fra hele verden er velkommen hjemme hos mig. Jeg føler næsten, at jeg kan rejse til alle afkroge af verden, alene mens jeg kokkererer i mit eget køkken. Men hvad med dig, Er du ellers til amerikansk mad? Grunden til at jeg spørger er fordi den anden dag, kunne jeg næsten ikke få hold på mit mundvand igen. Jeg gav mig nemlig i kast med min lækre kylling bacon sandwich. Når jeg laver min kylling bacon sandwich er hele hemmeligheden, at jeg bruger hele kyllingfileter, der først bliver brunet i smør på begge sider. Jeg tilsætter BBQsovs til kyllingen, så kødet næsten bliver karamelliseret under stegningen. Husk at gennemstege kødet i cirka 5 minutter ved lavere varme. Jeg ved godt, at man kan lave bacon i ovnen, men jeg steger den altid på panden. Derefter skæres kyllingen i mindre stykker og nu er vi næsten færdige. Tag to stykker godt groft brød og smør dem med dressing efter eget valg. Læg herefter salat, tomat, kylling og bacon imellem....

Min favorit italiensk pizza opskrift Oct21

Min favorit italiensk pizza opskrift...

Findes der noget bedre end en lækker pizza med en sprød bund? Nej, vel? Her får I min favorit italiensk pizza opskrift. For mig ligger det vigtigste i bunden! Her bruger jeg 2,5 dl lunkent vand, meget lidt salt, 15 gram gær, en lille smule sukker, et par dråber citronsaft og naturligvis 400 gram italiensk pizzahvedemel – type 00. Væskerne blandes sammen og derefter lidt mel ad ganen. Dejen hæver til dobbelt størrelse og bliver lagt på køkkenbordet i mindre kugler. Derefter rulles de ud og får det ønskede fyld på – her kan kun fantasien sætte grænser. Jeg giver dem herefter 3-4 minutter ved ca. 300 grader. Som fyld til min italiensk pizza opskrift bruger jeg parmaskinke, oliven og basilikum – helt enkelt. Du kan naturligvis lægge præcis det fyld på, som du elsker. Vil du udforske mulighederne, så findes der mange gode spisesteder til inspiration. Mit favoritsted, når jeg skal have pizza og ikke selv laver den, er uden tvivl...

Sådan laver du gryderet over bål Aug28

Sådan laver du gryderet over bål...

Gryderet over bål. Lyder det lidt spejder-agtigt? Det behøver det ikke nødvendigvis være – med mindre du selv ønsker det. En gryderet over bål kan bestå af nøjagtigt de ingredienser, du ønsker. Derfor er det også ideelt, hvis du har rester i køleskabet som måske er ved at nærme sig sidste dato for holdbarhed. Smid dem i gryderetten, og få dem brugt hensigtsmæssigt. Laver du en stor portion, kan du ovenikøbet være heldig at have til næste dags aftensmad – eller du kan fryse det ned. Dybest set er konceptet jo, at du nærmest kan arbejde uden opskrift. Sådan en saml-selv-gryderet virker ret smart! Den består af 6 grundelementer: Stivelse, krydderurter, krydderier, væde, grøntsager og kød. Hvordan de forskellige elementer skal komme til udtryk, kan du nærmest selv bestemme. En sammensætning kunne være kartofler, oregano, paprika/salt/peber, grøntsagsbouillon, gulerødder og et godt stykke oksekød med sener. Simple as that. Og så er fidusen jo, at retten bliver lavet ude i det fri over et bål. Til det kan du bruge et tre-ben, hvorpå der i midten sidder en krog, du kan hænge en gryde på. Brug helst køkkentøj af jern, da det holder bedst til varmepåvirkningen. Aluminiumspander kan frigive skadelige stoffer ved den kraftige varme over bål – så det er naturligvis bedst at...