Tags

Relaterede Indlæg

Andel

Mini quiches til forårs brunch

Jeg har altid haft en lille drøm om, at udgive min egen kogebog. Jeg ved det ikke er helt billigt med arbejdsomkostningerne osv. Tænkte at jeg ville låne pengene vilket aer superhurtig og nem, nye kunder kan låne op til 3000 kr. og mere tror jeg heller ikke at jeg behøver. Så det ville faktisk være en super løsning for mig! Men indtil videre får i dem altså her på bloggen, en lækker forårs opskrift på mini quiches til familie eller venner!

Til dejen:
250g. mel
125g. smør
1 æg
1 knivspids salt

Til fyldet:
1 tomat hakket i tern uden kerner
150g. ærter
4 æg
3 fint hakkede forårsløg
1 bundt purløg
200g. revet cheddar ost
200 ml. fløde 48% fedt
Salt og peber efter behov

Til dejen:
Rør mel og salt i en skål. Smuldre smørret i skålen og bland indtil mixturen ligner brødkrummer. Bland æggende i skålen og ælt massen til en dej. Tilsæt ekstra vand eller mel, alt efter om dejen er for tør eller våd. Ælt dejen til en bold, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

Varm ovnen ved 180 grader varmluft.

Smør quiche formene med smeltet smør eller olie, og fordel dejen i 4 lige store dele. Rul delene flade med en kagerulle på et melet bord, indtil de er større end selve diameteren på formene. Rul forsigtigt dejen rundt om kagerullen og placér den stille ned i den smurte form. Tryk dejen på plads i formen, og gør det samme med de resterende stykker dej. Prik formens bund med en gaffel og bag i 10 min ved 160 grader varmluft indtil de er gyldne.

Til fyldet:
Bland tomater, forårsløg, ærter og purløg og put 1 spsk. af blandingen i de bagte quiche forme. Pisk æg, fløde og ost og krydre til med salt og peber. Hæld mixturen i formene og bag i 25-35 min.

-Værsgo!

(Visited 205 times, 1 visits today)