Tags

Relaterede Indlæg

Andel

Mad der varmer

Her om vinteren sørger jeg for at få lavet en masse mad der varmer – ja, det betyder at jeg laver en masse supper og stege. Det betyder faktisk ikke at jeg bruger mere tid i køkkenet end jeg plejer, for om sommeren bruger jeg jo bare tid på at lave is. Heldigvis er meget af den mad man laver her om vinteren simre mad, så det føles som om huset hele tiden dufter lækkert af mad og krydderier.

En af de populære supper herhjemme er faktisk en fiskesuppe – noget man ellers ikke hører om at folk får tit. Den her Abuzzesiske fiskesuppe er god, hvis man over længere tid har samlet fiskerester sammen i fryseren – da man nemlig sagtens kan bruge blandet fisk. Derudover er der en masse lækre krydderier, som favner de fleste smagsnuancer.

Lækker grillet porchettaEn sikker vinder når vi laver steg er porchetta, som er en slags rullesteg. Jeg syntes noget af det bedste man kan gøre når man bevæger sig ud i langtidstegning, det er at forkæle sig selv med friske urter – maden kommer simpelthen til at smage af mere og det er faktisk også med til at bringe ekstra saft ind i kødet. Typisk ender vi altid med at lave steg om søndagen, hvor vi har god tid til at få den i ovnen og om sommeren (eller for hardcore typer) så kan man med fordel grille stegen.

(Visited 273 times, 1 visits today)