Kunsten i at anrette sin ret Apr13

Tags

Relaterede Indlæg

Andel

Kunsten i at anrette sin ret

I gastronomi hører man altid mest om maden, hvilket jo ikke er underligt. Men at mestre madlavning handler om meget mere end bare, at lave gode retter som folk elsker. En af de ting er anretningen. Anretningen er så fantastisk vigtig i madlavningens verden, og bedste kokke bruger flere måneder på selve anretningen. Du får derfor fem steps til, hvordan du anretter din ret inden den serveres.

#1

Inden du overhovedet kan anrette noget som helst, skal du selvfølgelig vide hvad du vil lave. Når man anretter en ret er det rigtig vigtigt at holde sig til udtrykket ”less is more”. Vælg nogle hovedingredienser du kan lide, og du kan arbejde med på længere sigt. Du kan altid implementere andre små komponenter for, at bringe smagen mere frem. Husk på dine hovedingredienser som en start, det gør ikke noget hvis du pludselig vil gå i en anden retning. Det er din ret!

#2

Visualisér din anretning fra lige når du starter. Er der nogle dele af retten der burde spises sammen, først, koldt eller varmt? Du kan finde en masse inspiration i kogebøger eller fra dine yndlingskokke. Jeg elsker f.eks. måden Massimo Bottura, Ferran Adria, Rene Redepzi og Alain Ducasse laver deres retter på. De er mine yndlings kokke, du kan slå deres retter op for inspiration.

#3

De bedste idéer er oftest dem der kommer ud af det blå. Det er derfor en rigtig god ide at have en notesblok med på din vej, til at lave skitser hver gang du får en ide. På den måde går intet tabt!

#4

Du er nu klar til at prøve din ret af! Oftest tager man de ingredienser man tøver mest med, og prøver af i praksis. De ingredienser du er mest selvsikker ved, gemmer de fleste kokke til selve serveringen. Hvis du har en ven der elsker mad ligeså meget som du selv gør, kan du evt. få respons fra ham eller hende.

#5

Slå nu alle dine forberedelser sammen – og voila du har nu lavet din helt egen ret!

Her kan du se arbejdet der ligger bag anretning https://www.youtube.com/watch?v=dAAE0sb15WY 

(Visited 112 times, 1 visits today)