Italiensk risotto: Den bedste slags gryderet med ris

Den italienske ret, risotto, er en gryderet med ris og grøntsager. Retten er velsmagende, lind og nærende. Du kan vælge at lave din risotto helt traditionelt med for eksempel svampe, løg og andre grøntsager. Du kan også vælge at komponere din egen risotto, hvor du varierer indholdet i retten. Det kan du gøre på utallige måder. Du kan supplere med de ingredienser, du ønsker, eller hvad du lige har til rådighed. Det kan være forskellige former for kød eller en kombination af kød og grøntsager. På den måde får du ikke bare én, men mange udgaver af grundretten – gryderet med ris. Grundingrediensen, ris, er super nem at kombinere med alt muligt, da den i sig selv ikke er særlig dominerende. Derfor skal retten have sin smag fra de øvrige ingredienser. Risen koges sammen med disse ingredienser, og får dermed den karakteristiske cremede konsistens. Du kan således kreere mange gode gryderetter ud fra din grundopskrift. Det kan kun blive godt. Retten er også en ideel måde at bruge rester på. Bare ned i gryden med dem sammen med ris, og du har en lækker ny ret.

(Visited 49 times, 1 visits today)