Felice Natale

Jul og ColloseumEller glædelig jul som det hedder på godt dansk. Hjemme hos mig handler julen i stor grad om mad og det handler både om varm mad, ekstra krydderi og anderledes kager og desserter, men også lige så meget om den hygge som kommer til at udspille sig omkring maden.

I år har jeg prøvet en ny julesmåkager (man kan jo ikke leve af pebernødder hvert år). Jeg har fundet opskriften fra Mette Blomsterberg, som har sat sit julede præg på den italienske biscotti. Som ved så meget andet julemad, så handler det utroligt meget om de krydderier du bruger. Her bruger man nelliker og kanel, som jo begge to hører julen til. Jeg tilførte selv lidt ekstra ingefær, lige for at give den ellers søde biscotti et ekstra spark.

Italienerne selv spiser ikke så meget specielt mad i julen, ligesom vi gør herhjemme, de fokuserer mere på at samles hele familien og så hygge sig sammen inden de skal til midnatsmesse. Det er f.eks. ikke unormalt at man serverer lasagne juledag. Jeg syntes personligt, undskyld at jeg gentager mig selv, men at man så sagtens kan komme en smule kanel i sin kødsovs, for at give den et anderledes pift end den har i hverdagene og så kunne man altid servere en lækker rødkålssalat ved siden af.

Hvordan fejrer i julen? Er i trætte af den tunge danske julemad og prøver at pifte det op med noget italiensk?

(Visited 121 times, 1 visits today)